Gerookte eendenborstfilet met framboos

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 plakjes licht gerookte eendenborstfilet
 8 framboosjes
 4 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels vers sinaasappelsap
 1 eetlepel bloemenhoning
 rucola of gemengde sla, gewassen en uitgelekt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de zonnebloemolie, het vers sinaasappelsap en de bloemenhoning met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De framboosjes over de plakjes eendenborstfilet verdelen. De rucola of gemengde sla op bordjes plaatsen en de opgerolde eendenborstfilet erover verdelen. De dressing erover lepelen. Naar smaak met warme toast serveren.

3

Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, frambozenbier (Framboise), licht fruitig blond bier tussen 5 en 7 vol%, fruitige, milde Engelse IPA (India Pale Ale).

Ingrediënten

 8 plakjes licht gerookte eendenborstfilet
 8 framboosjes
 4 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels vers sinaasappelsap
 1 eetlepel bloemenhoning
 rucola of gemengde sla, gewassen en uitgelekt
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de zonnebloemolie, het vers sinaasappelsap en de bloemenhoning met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De framboosjes over de plakjes eendenborstfilet verdelen. De rucola of gemengde sla op bordjes plaatsen en de opgerolde eendenborstfilet erover verdelen. De dressing erover lepelen. Naar smaak met warme toast serveren.

3

Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, frambozenbier (Framboise), licht fruitig blond bier tussen 5 en 7 vol%, fruitige, milde Engelse IPA (India Pale Ale).

Notes

Gerookte eendenborstfilet met framboos