Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de courgettes in de lengte door en verwijder de vulling met een lepel of een bolletjessteker en bewaar dit. Maak bootjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak hierin (ong. 6 minuten) de ui, de grof gehakte inhoud van de courgetten en de knoflook. Zet dit apart.
Bak in dezelfde pan het rundergehakt rul met peper en zout. Als het gehakt gaar is, voeg dan het courgette-mengsel toe. Voeg de bouillon toe, roer goed.
Haal de pan van het vuur en voeg tomaten, tijmblaadjes, gehakte rozemarijn, losgeklopt ei en zout en peper toe. Meng alles goed.
Leg de courgette-bootjes in een ovenschaal met wat olie en vul ze met het gehakt-courgette mengsel. Druk stevig aan. Bak 40 minuten in de oven. Dek als het gerecht te bruin wordt af met aluminiumfolie af.
Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met brood of gebakken aardappelen. Drink hierbij een gekoeld glas Het Blonde Bier van Vandeoirsprong.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de courgettes in de lengte door en verwijder de vulling met een lepel of een bolletjessteker en bewaar dit. Maak bootjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak hierin (ong. 6 minuten) de ui, de grof gehakte inhoud van de courgetten en de knoflook. Zet dit apart.
Bak in dezelfde pan het rundergehakt rul met peper en zout. Als het gehakt gaar is, voeg dan het courgette-mengsel toe. Voeg de bouillon toe, roer goed.
Haal de pan van het vuur en voeg tomaten, tijmblaadjes, gehakte rozemarijn, losgeklopt ei en zout en peper toe. Meng alles goed.
Leg de courgette-bootjes in een ovenschaal met wat olie en vul ze met het gehakt-courgette mengsel. Druk stevig aan. Bak 40 minuten in de oven. Dek als het gerecht te bruin wordt af met aluminiumfolie af.
Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met brood of gebakken aardappelen. Drink hierbij een gekoeld glas Het Blonde Bier van Vandeoirsprong.