Kikkererwten- en courgettekoekjes met Blonde Jacoba van Slot Oostende

Opbrengsten1 portie
 200 g gekookte kikkererwten, uit pot of blik
 1 kleine courgette
 1 groot ei
 1 grote ui, geschild en in stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 1 eetlepel milde kerriepoeder
 2 eetlepels kokoscrème
 1,50 dl gevogelte- of groenten bouillon
 zonnebloemolie, om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kleine courgette halveren en zoveel mogelijk het witte vruchtvlees eruit snijden. De gekookte kikkererwten met een vork zo fijn mogelijk maken en in een mengkom doen. De courgette boven de mengkom raspen en het ei erdoor roeren. Goed roeren, op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

2

Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om bakken. Af en toe omkeren en warm houden.

3

Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes ui kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten met de deksel op de braadpan of wok laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd de geperste knoflook , milde kerriepoeder en kokoscrème erdoor roeren en nog zeer kort al roerende verwarmen. Met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

4

De balletjes met de saus als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Blonde Jacoba van brouwerij Slot Oostende. Dit verfrissende, fruitige blonde bier van 5 vol%, combineert goed met de zachte smaak van de kikkererwten- en courgette balletjes en de kruidige smaak van de saus.

Ingrediënten

 200 g gekookte kikkererwten, uit pot of blik
 1 kleine courgette
 1 groot ei
 1 grote ui, geschild en in stukjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 1 eetlepel milde kerriepoeder
 2 eetlepels kokoscrème
 1,50 dl gevogelte- of groenten bouillon
 zonnebloemolie, om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kleine courgette halveren en zoveel mogelijk het witte vruchtvlees eruit snijden. De gekookte kikkererwten met een vork zo fijn mogelijk maken en in een mengkom doen. De courgette boven de mengkom raspen en het ei erdoor roeren. Goed roeren, op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

2

Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om bakken. Af en toe omkeren en warm houden.

3

Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes ui kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten met de deksel op de braadpan of wok laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd de geperste knoflook , milde kerriepoeder en kokoscrème erdoor roeren en nog zeer kort al roerende verwarmen. Met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

4

De balletjes met de saus als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Blonde Jacoba van brouwerij Slot Oostende. Dit verfrissende, fruitige blonde bier van 5 vol%, combineert goed met de zachte smaak van de kikkererwten- en courgette balletjes en de kruidige smaak van de saus.

Notes

Kikkererwten- en courgettekoekjes met Blonde Jacoba van Slot Oostende