Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De ui schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de tenen knoflook met schil zeer kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan in ongeveer 10 tot 15 minuten garen. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes ui om en om bakken.
De witte bonen en de bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Het stoofvocht iets inkoken en de bieslook erdoor roeren. Mespunt cayennepeper erover verdelen.
De plakjes chorizo kort in een droge koekenpan om en om bakken. Zo warm mogelijk serveren met witte bonen en tenen gepofte knoflook.
Aanbevolen bieren: pilsener, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier (bijvoorbeeld: dubbel) tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).
De ui schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de tenen knoflook met schil zeer kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan in ongeveer 10 tot 15 minuten garen. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes ui om en om bakken.
De witte bonen en de bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Het stoofvocht iets inkoken en de bieslook erdoor roeren. Mespunt cayennepeper erover verdelen.
De plakjes chorizo kort in een droge koekenpan om en om bakken. Zo warm mogelijk serveren met witte bonen en tenen gepofte knoflook.
Aanbevolen bieren: pilsener, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier (bijvoorbeeld: dubbel) tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).