Eendenboutjes met kruidkoek, tijm en ZHB Wout Dubbelbok

 

Type bierBokbier (Dubbelbock).

Ingrediënten voor vier personen:
• 4 eendenboutjes (tamme eend), ontveld
• 6 eetlepels verkruimelde ontbijt- of kruidkoek
• 3 takjes verse tijm
• 1 middelgrote ui, geschild in stukjes
• 40 cl gevogelte- of groente bouillon
• 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De ontvelde eendenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de eendenboutjes aan alle kanten kort aanbraden. De stukjes ui al roerend toevoegen. Bouillon en takjes tijm erbij doen en op de laagste hittebron ruim 60 minuten stoven. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd de tijm verwijderen en de verkruimelde ontbijt- of kruidboek erdoor roeren. Naar smaak extra bouillon toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk met de saus serveren met aardappelpuree of aardappelkoekjes, beetgaar gekookte broccoli roosjes of dunne beetgaar gekookte en beboterde sperzieboontjes. Een licht gekoeld ZHB Wout Dubbelbok erbij serveren. Dit bockbier van 8 vol% met een licht zoetige, volmondige smaak van gebrande mout en karamel, komt goed tot zijn recht bij de zoete en licht kruidige smaak van de saus bij de zachte eendenboutjes.
Dit bier is in de competitie ‘Beste bockbier van Nederland 2019’ uitgeroepen tot het beste Bockbier in de categorie Dubbelbock.

ZHB Zuid-Hollandse Bierbrouwerij
www.zuidhollandsebierbrouwerij.nl

Assortiment van deze brouwerij: ZHB London, ZHB Noordwal, ZHB House Of Lords, ZHB Louis Kirchmann, ZHB Wout Dubbelbock, ZHB Mout Rookbok.