Gegrilde sardines met pikante salsa en Hillegoms Weizen


Type bier: Weizen

Ingrediënten voor vier personen:

• 500 gram verse sardines (of horsmakreel, of kleine makreel), schoongemaakt
• 4 eetlepels verse komkommer, geschild, zonder zaadlijst, in blokjes
• 4 eetlepels trostomaat of Tasty Tom, zonder zaadlijst, in blokjes
• 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in blokjes
• 4 eetlepels rode ui of sjalot, geschild, in blokjes
• 2 tot 3 eetlepels pikante chili saus (kant en klaar)
• 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
• olijf- of zonnebloemolie
• peper uit de molen en zout naar smaak
• grof zeezout
• sneden stokbrood of maïsbrood

Bereidingswijze:

De schoongemaakte sardines in de buikholte en aan de buitenkant gelijkmatig met niet te veel grof zout bestrooien en 30 minuten laten rusten. In een mengkom de komkommer, trostomaat, bleekselderij en rode ui met de pikante chili saus (kant en klaar), vers citroensap en 4 eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Af en toe roeren. De sardines in een klem op de barbecue, onder de grill van de oven of op de grillpan aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin roosteren. Af en toe omkeren. Serveren met de salsa en sneden stokbrood of maïsbrood. Een goed gekoeld glas Hillegoms Weizen van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende tarwebier past goed bij de smaak van de licht gezouten geroosterde sardines en de frisse en licht pikante toets van de salsa.

Brouwerij Klein Duimpje Hyacintlaan 2a 2182 DE Hillegom
www.kleinduimpje.nl

Assortiment van deze brouwerij: gelet op het zeer grote aantal bieren, een selectie namelijk Blauwe Tram, Tulpenbok, Neerlands Wild, Zwart als de Nacht, Rogge Tripel, Saison, Rogge Kuyt, Smokey Porter, Slobberbok, Dubbel Bok, Erik de Noorman, Hillegoms Weizen. Zie verder het uitgebreide assortiment op www.kleinduimpje.nl