Kipdijenfilet met kerrie en Hacker-Pschorr Weissbier

Type Bier: Weizen

 

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 gram kipdijenfilet, bio kwaliteit, in stukjes
• 1 halve, kleine prei, buitenblad en onderkant afgesneden
• 1 eetlepel licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
• 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
• 4 eetlepels kokoscrème, van een blok
• 4 tot 5 eetlepels gegrilde rode paprika, in reepjes
• 3 eetlepels zonnebloemolie
• 25 cl gevogelte- of groentebouillon
• 1 klein Spaans pepertje, flinterdun gesneden, zonder zaadjes (optie)
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De prei in het midden doorsnijden, de bladeren in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De stukjes kipdijenfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De kokoscrème in lauwwarm water oplossen. De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes kipdijenfilet kort roerbakken. Kerriepoeder erdoor roeren, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 25 minuten laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het stoven de opgeloste kokoscrème en de geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een extra pikante toets, flinterdun gesneden Spaans pepertje (zonder zaadjes). De stukjes kipdijenfilet met preibladeren omwikkelen. Over kleine bordjes, amuse lepels of schaaltjes met de warme saus verdelen en met reepjes gegrilde rode paprika garneren. Een goed gekoeld glas Hacker-Pschorr Weissbier van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende bier met aangename frisse, fruitige hop toetsen past goed bij de licht kruidige en licht pikante smaak van de saus. In combinatie met de kipdijenfilet.

Boldbeers www.boldbeers.nl
Dit bier wordt in Nederland vertegenwoordigd door Boldbeers. Evenals de Paulaner bieren en de bieren van de Antwerpse Brouwcompagnie (onder meer Seef bier).