Salade van asperges, broccoli en Duits & Lauret Blond

Type bier: Blond

 

Ingrediënten voor vier personen:

• 250 gram witte asperges, schoongemaakt
• 200 gram kleine broccoli roosjes
• 2 hardgekookte eieren, in plakjes
• 4 tot 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie (extra vierge)
• 1 eetlepel vers limoen- of citroensap
• 1 eetlepel bloemenhoning
• 75 gram gemengde sla (schoongemaakt), met onder meer rucola, snijbiet
• warme toast of reepjes ciabatta
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De asperges schillen en de harde onderkant van de asperges afsnijden. De asperges halveren en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De broccoli roosjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. In een mengkom de olie met het limoen- of citroensap en de bloemenhoning mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De schoongemaakte sla over borden verdelen en de witte asperges, broccoli en hard gekookt ei erop rangschikken. Met de dressing bedruipen. Naar smaak met warme toast of reepjes ciabatta erbij. Een goed gekoeld glas Duits & Lauret Blond van 6,5 vol% erbij serveren. Deze verfrissende dorstlesser met een aangename lichte citrus toets en aromatische hop toetsen, komt goed tot zijn recht bij de zachte smaak van de asperges en broccoli in combinatie met de frisse smaak van de dressing.

Fortbrouwerij Duits & Lauret Fort Everdingen Noodweg 2 4121 KK Everdingen
www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: onder andere Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Extra Blond , Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Biere de Garde Brune (4 jaargangen beschikbaar). Van het vat verkrijgbaar: Smoked Porter, Wiess (ongefilterde Kölsch), Alt en Amber.

Bezoek eens het proeflokaal bij de brouwerij voor de bieren van het vat en andere bieren.

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com