Zeebaarsfilet met prei, mosterd en ZHB Londen Tripel

Type bier: Zwaar, blond (tripel)

 

Type bier: Zwaar, blond (Tripel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 tot 500 gram verse zeebaarsfilet of andere stevige vissoort, in plakken
• 22 kleine preien, buitenblad verwijderd, in dunne ringetjes
• 3 eetlepels grove, licht pittige mosterd
• 4 eetlepels crème fraîche
• 15 cl groente- of gevogeltebouillon
• 2 eetlepels bloem
• zonnebloemolie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Eventuele graatjes met een pincet uit de zeebaars verwijderen. De zeebaarsfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de ringetjes prei zeer kort glazig bakken. Bouillon al roerend toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en 10 tot 15 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de mosterd en crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De bloem gelijkmatig over de plakken zeebaarsfilet verdelen. Olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk serveren met de preisaus, vergezeld van bijvoorbeeld kleine aardappelkroketjes en blokjes gekookte winterwortel vermengd met kleine gekookte doperwten. Een goed gekoeld glas ZHB Londen Tripel erbij serveren. Dit frisse bier van 8 vol% met een fruitige, licht bittere afdronk past goed bij de smaak van de grove, licht pittige grove mosterd in combinatie met de licht zilte smaak van de gebakken zeebaars

Zuid-Hollandse Bierbrouwerij (ZHB) Strijplaan 168 2285 HW Rijswijk
www.zuidhollandschebierbrouwerij.nl

De bieren van deze brouwerij worden in licentie gebrouwen door brouwerij De (zelfde adres in Rijswijk).
Bieren in het assortiment van de ZHB: o.a. ZHB 1894 Weizen, ZHB Wout Dubbelbok, ZHB Mout Rookbok, ZHB Londen Tripel, ZHB House Of Lords en andere bieren. Voor de verkrijgbaarheid, zie website.