Kipfilet met prei, mihoen en Freehand

Type bier: Saison

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 gram kipfilet, bio kwaliteit
• 6 eetlepels preiringetjes
• 2 eetlepels rode paprika, zonder zaadlijst, in reepjes
• 2 theelepels geraspte verse gember
• 3 eetlepels zonnebloemolie
• 1 eetlepel hoisinsaus of ketjap manis (zoet)
• 2 theelepels sambal badjak
• 200 gram mihoen of Chinese noedels, gekookt
• zout naar smaak

Bereidingswijze:
De kipfilet in dunne reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een wok verhitten en de kipfilet roerbakken. Vervolgens de rode paprika, hoisinsaus of ketjap, sambal badjak of oelek en preiringetjes erdoor roeren. Als laatste ingrediënt de geraspte verse gember al roerende toevoegen. Nog zeer kort verwarmen. Samen met de mihoen of Chinese noedels over voorverwarmde borden verdelen. Een goed gekoeld glas Freehand van brouwerij Frontaal erbij serveren. Dit fruitige bier van 6,8 vol% met een aangename licht droge afdronk, combineert goed met de licht zoete en pikante smaak van de kip en de frisse smaak van de geraspte gember.
Brouwerij Frontaal Liniestraat 31 4816 BG Breda
www.brouwerijfrontaal.nl
Voor het uitgebreide assortiment, zie www.brouwerijfrontaal.nl