William Roelens: Varkenswangetjes met Poperingse Rookop

Pel de 2 ajuinen en snipper ze in kleine stukjes
Doe in een stoofpot een klontje boter en laat die smelten.
Doe de uisnippers erbij.
Ondertussen zet u een braadpan op een tweede vuur en doe boter erbij
Snijd de 4 varkenswangetjes in kleinere stukken en doe ze in de pan.
Peper en zout
Laat de varkenswangetjes lekker bruin worden.
Opletten het vlees mag niet te gaar worden!
Doe het vlees daarna in de stoofpot met wat laurier, tijm.
Doe er een kruidnagel bij!
Giet een flesje Rookop 33cl (Brouwerij De Plukker) in de pan waar u het vlees heeft ingebakken en meng het met de vleessaus door elkaar.
Giet het bier in de stoofpot bij het vlees.
Werp een stuk peperkoek met mosterd bij het vlees.
Laat de stoofpot smoren op een zacht vuur +/- 2uur
Voeg er achteraf wat peper en zout toe

Smakelijk William