Spiesjes van varkenshaas met vijf kruidenpoeder en Westmalle Trappist Dubbel

Type bier: Donker, licht (Dubbel)

Ingrediƫnten voor vier personen:

  • 400 tot 500 gram varkenshaas of magere varkensfricandeau
  • 3 theelepels vijf kruidenpoeder (Five spice powder)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel (niet te zoete) sojasaus
  • 1,5 dl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Varkenshaas of magere varkensfricandeau in gelijkmatige blokjes snijden. Een marinade maken van de olie, de vijf kruidenpoeder (verkrijgbaar bij Chinese- of Oosterse voedingswinkels), teentjes knoflook uit de knijper, sojasaus en het bier. Goed roeren. De blokjes vlees gedurende 3 tot 4 uur hierin marineren. Af en toe omkeren. De blokjes iets deppen en aan spiesjes rijgen. Op de grillpan of onder een hete grill of op de barbecue aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin laten worden. Af en toe de spiesjes met het restant van de marinade lichtjes bestrijken. Zo warm mogelijk serveren met mihoen of rijstvermicelli en kort gewokte paksoi of reepjes gewokte spitskool. Een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel van 7 vol% erbij serveren. Dit donkere bier met aangename toetsen van karamel en een klein zoetje past goed bij de licht geroosterde smaak van het vlees en de kruidige toets van de vijf kruidenpoeder.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel