Zalmfilet met avocado, knolselderij en ZHB 1916 Lentebier

Type bier: Lentebock

Ingrediënten voor vier personen:

  • 300 gram verse zalmfilet, in plakjes
  • 100 gram gerookte zalmfilet in stukjes
  • 150 gram knolselderij, geschild, in piepkleine blokjes
  • 1 rijpe avocado, geschild en ontpit, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 5 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
  • 2 eetlepels verse, fijngeknipte dille of bladpeterselie
  • sneden stokbrood of ciabatta
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De zalmfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes verse zalmfilet en piepkleine blokjes knolselderij roerbakken. In de wok of koekenpan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. In een mengkom de afgekoelde zalmfilet en knolselderij met de stukjes gerookte zalmfilet en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De sneden stokbrood of ciabatta aan beide kanten licht roosteren op de grillpan en Iets laten afkoelen, De dunne plakjes avocado met het verse citroensap besprenkelen om verkleuring tegen te gaan. De plakjes over het stokbrood of de ciabatta verdelen en met het zalmmengsel beleggen. Met fijngeknipte verse dille of bladpeterselie garneren. Als aperitiefhapje serveren vergezeld van een goed gekoeld glas ZHB 1916 Lentebier, een moutig en fruitig blond bier van 6,5 vol%. Dit bier met een aangename milde bitterheid in de afdronk komt goed tot z’n recht bij de smaak van het zalmmengsel met de toets van de gerookte zalm, de aardse toets van de knolselderij, de subtiele smaak van de avocado en het vleugje citroen en de frisse toets van de fijngeknipte dille.

Zuid-Hollandse Bierbrouwerij Strijplaan 168 2285 HW Rijswijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.zuidhollandschebierbrouwerij.nl

Assortiment van deze brouwerij: ZHB 1881 Blonde Ale, ZHB 1894 Weizen, ZHB 1916 Lentebier, ZHB 1913 Tripel, ZHB 1921 Dubbelbok