Bacon met honing, stamppot van aardappel en knolselderij en Westmalle Trappist Dubbel

Type bier: Donker, licht (Trappist Dubbel)

Ingrediƫnten voor vier personen:

  • 300 gram bacon, in plakjes
  • 4 eetlepels bloemenhoning
  • 300 gram bloemige aardappelen, geschild in blokjes
  • 200 gram knolselderij, geschild, in blokjes
  • 1 middelgrote ui, geschild, in stukjes
  • 4 eetlepels koksroom of slagroom
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De bloemige aardappelen, knolselderij en ui koken. Het water afgieten en de koksroom of slagroom en de roomboter erdoor roeren. Vervolgens zo fijn mogelijk stampen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden. De olie in een koekenpan verhitten en de plakjes bacon zo kort mogelijk licht krokant bakken. Uit de koekenpan halen en de bloemenhoning (met een penseel) erover verdelen. Met de warme stamppot over voorverwarmde borden verdelen. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangename karamel toets en een zoetje combineert goed met de licht zilte en de licht zoetige smaak van de knapperige bacon en de zachte smaak van de stamppot.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel