DE DRIE PROEFIJZERS

Met dit gerecht wil ik de traditionele formule van één menu waarbij je verschillende bieren kunt proeven graag een nieuwe twist geven: 

een 'surf & turf' hoofdgerecht, bestaande uit 3 totaal verschillende delen, waarbij je 'slechts' één bier geserveerd krijgt; drie hoefijzers klassiek (niet geheel toevallig ook een van de 'huisbieren' die de Beyerd altijd lekker vers op de tap heeft)!

De drie proefijzers zijn 3 metalen spiezen met een houten handvat (liefst met in elk handvat een hoefijzer 'gebrand'), naast elkaar gepresenteerd op een houten plank. Zoals de naam van het gerecht al doet vermoeden, zijn alle 3 de spiezen totaal verschillend, en wel als volgt:

Spies 1: WORST KAAS SCENARIO

schijfjes worst van 'local hero' Dr. Worst, afgewisseld met blokjes Franse kaas van de prijswinnende lokale lunchroom LaTour (de eigen Dr. Worst Nondeju-saus los erbij geserveerd)

Spies 2: LOVE, SPIES & HAPINESS

een spies met rondtrekkende Hippie-invloeden: malse stukjes kip gemarineerd in Indiase curry, afgewisseld met 3 kleuren paprikastukjes voor extra flower power

Spies 3: GAMBA CARAMBA

Reuzengamba's in een pittige marinade, afgewisseld met gegrilde rode pepertjes.

Stuk voor stuk spiezen die zich -elk op een eigen manier- perfect laten afblussen met een lekker fris no-nonsense tapbiertje als 3 hoefijzers klassiek, waarbij elk ingrediënt steeds weer anders tot z'n recht komt. Oftewel: een gevarieerde bierproeverij met maar één bier... Ik zou het zelf in ieder geval zeker bestellen ?

Ruben Leendertse