Rosbief met vijgenpuree, amandelen en Westmalle Trappist Dubbel

Type bier: Donker, licht van alcohol (Trappist Dubbel)

Ingrediënten voor vier personen:

  • 300 gram gebraden rosbief, in dunne plakjes
  • 5 gedroogde vijgen
  • 2 kleine sjalotjes, geschild, in stukjes
  • 2 eetlepels amandelsnippers
  • 1 mespunt geraspte schil van een goed geboende sinaasappel
  • 1,5 dl Westmalle Trappist Dubbel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De gedroogde vijgen in stukjes snijden en in een mengkom in de Westmalle Trappist Dubbel gedurende 1 tot 2 uur wellen. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De stukjes gewelde vijg, geraspte sinaasappelschil en de rest van het bier toevoegen en met de deksel op de wok of koekenpan 10 tot 15 minuten stoven. Iets laten afkoelen en met de staafmixer pureren. De amandelsnippers verkruimelen en na het stoven al roerende toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over plakjes rosbief verdelen, oprollen en met een prikkertje vastzetten. Als aperitiefhapje serveren. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier van 7 vol% met een licht zoetje, komt goed tot z’n recht bij de zoete smaak van de vijgenpuree, de frisse toets van de geraspte sinaasappelschil en de subtiele toets van de verkruimelde amandelsnippers.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel