Eendenboutjes met steranijs en Klein Duimpje Kerstbier

Type bier: Donker, zwaar.

Ingrediënten voor vier personen:

    • • 4 ontvelde eendenboutjes, tamme eend
    • • 1 grote ui
    • • 1 steranijs, verkruimeld
    • • 2 tot 3 eetlepels zoete ketjap
    • • 4 dl gevogeltebouillon
    • • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
    • • 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
    • • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De ontvelde eendenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De ui schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de eendenboutjes aanbraden. Ui erdoor roeren en kort mee braden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 50 minuten stoven. Tijdens het stoven af en toe omkeren. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd de verkruimelde steranijs toevoegen en verder stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de zoete ketjap erdoor roeren en verder stoven. Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht zoveel mogelijk inkoken. Het stoofvocht zeven, in de braadpan terugdoen en nog zeer kort verwarmen met de eendenboutjes. Zo warm mogelijk met de saus over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveren met stamppot van aardappelen met spruitjes of groene kool. Een licht gekoeld glas Klein Duimpje Kerstbier erbij serveren. Dit volmondige, licht kruidige, zoetig donkere bier van 8,5 vol %, met een aangename hopbitterheid in de afdronk, combineert goed met de smaak van de gestoofde eendenboutjes, de lichte kruidigheid en het aangename zoetje van de saus

Brouwerij Klein Duimpje   Hyacintlaan 2a   2182 DE Hillegom

www.kleinduimpje.nl

Assortiment van deze brouwerij: gelet op het zeer grote aantal bieren, een selectie namelijk Blauwe Tram, Tulpenbok, Neerlands Wild, Zwart als de Nacht, Rogge Tripel, Saison, Rogge Kuyt, Smokey Porter, Slobberbok, Dubbel Bok, Erik de Noorman, Hillegoms Weizen. Zie verder het uitgebreide assortiment op www.kleinduimpje.nl