Varkenshaas met verse gember, sojasaus, sperzieboontjes, flespompoen en Brand Saison

Type bier: Saison

 

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 gram varkenshaas

• 200 gram dunne sperzieboontjes, gehalveerd

• 200 gram flespompoen, geschild, zonder zaadjes en in kleine blokjes

• 2 teentjes knoflook, uit de knijper

• 4 theelepels geraspte verse gember

• 2 eetlepels lichtzoete sojasaus

• 2,5 dl gevogelte- of groentebouillon

• 5 eetlepels zonnebloemolie

• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De varkenshaas in plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels zonnebloemolie in een wok verhitten en de sperzieboontjes en kleine blokjes flespompoen roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken 1 dl bouillon al roerende toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Drie eetlepels olie in de wok verhitten en de plakjes varkenshaas roerbakken. Verse gember erdoor roeren en 1,5 dl bouillon al roerende toevoegen. Nog kort verwarmen en vervolgens de geperste knoflook en de sojasaus erdoor roeren. Zo warm mogelijk met de sperzieboontjes en flespompoen serveren, vergezeld van droog gekookte witte rijst (bijvoorbeeld Basmati) of mihoen of Chinese vermicelli. Een goed gekoeld glas Brand Saison erbij drinken. De frisse, fruitige smaak en de aangename lichtdroge afdronk van dit bier van 6,5 vol% combineren goed met de smaak van het vlees, de verse gember, knoflook en de sojasaus.

Brand Bierbrouwerij Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Zwaar Blond, Brand IPA, Brand Saison, Brand Porter, Brand Ongefilterd, Brand Oud Bruin.