Gegrilde courgette met roomkaas, bieslook, amandeltjes en Duits & Lauret Blond

Type bier: Blond, licht

Ingrediënten voor vier personen:

• 1 kleine courgette
• 8 eetlepels roomkaas
• 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
• 75 gram (kleine) ontvelde amandelen
• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 0,5 theelepel selderijzout
• peper uit de molen en zout naar smaak  

 

Bereidingswijze:

In een mengkom de roomkaas met de fijngeknipte verse bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en selderijzout en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Met een dunschiller repen uit de courgette snijden. De repen met olie bestrijken en op de grillpan, onder de hete grill van de oven of in een klem op de barbecue aan beide zijden licht roosteren. Vervolgens met weinig zout bestrooien en laten afkoelen. Het mengsel van roomkaas over de plakken courgette verdelen en oprollen. De amandelen in een koekenpan zonder vet zo kort mogelijk verwarmen en vervolgens verkruimelen. De verkruimelde amandelen over de rolletjes verdelen. Een goed gekoeld glas Duits & Lauret Blond erbij serveren. Dit fruitige en verfrissende blonde bier past goed bij de licht geroosterde smaak van de courgette in combinatie met de zachte smaak van de roomkaas en de subtiele nootachtige smaak van de verkruimelde amandelen.

Fortbrouwerij Duits & Lauret   Fort Everdingen Noodweg 2 4121 KK Everdingen

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Extra Blond (lustrumbier), Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Tevreden 2013 (MMXIII) en diverse jaargangen.

Duits & Lauret kaas is een rauwmelkse (biologisch-dynamische) kaas, waarbij overjarige Duits & Lauret Stout in de wrongel is verwerkt. Informatie www.lievegoed.nl/hondspol/

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com