Salade met asperges, avocado, oesterzwammen en Datisanderekoekoek

Type bier: Blond (Saison)

Ingrediënten voor vier personen:

• 8 witte asperges
• 1 rijpe avocado, geschild en ontpit
• 100 gram oesterzwammen
• 1 eetlepel boter
• 75 gram gemengde sla, met rucola, baby sla
• 4 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
• 2 eetlepels vers citroensap
• 2 theelepels bloemenhoning
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

De onderkant van de asperges afsnijden, schillen, in gelijkmatige stukken snijden en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. Eventueel vuil met keukenpapier van de oesterzwammen verwijderen. Een eetlepel boter in een koekenpan verhitten, de oesterzwammen kort roerbakken en laten afkoelen. In een mengkom met de staafmixer een dressing maken van de olie, citroensap en bloemenhoning. Op smaak brengen met peper en zout. De sla, asperges, oesterzwammen en in plakjes of blokjes gesneden avocado over borden verdelen en de dressing erover lepelen. En goed gekoeld glas Datisanderekoekoek van Bird Brewery erbij serveren. Dit fruitige bier van 5,6 vol% met een aangename droge afdronk past goed bij de zachte smaak van de asperges en de avocado, de aangename licht bittere toets van de oesterzwammen en de frisse dressing.

Datisandere koekoek heeft de Gouden medaille gewonnen in de categorie Blond/Saisons, tijdens de afgelopen ’Dutch Beer Challenge 2017’.

Bird Brewery , gevestigd in Amsterdam www.birdbrewery.com

Assortiment van deze brouwerij: onder meer De Rumoerige Roodborst, Datisanderekoekoek, Nognietnaarhuismus, Datsmaaktnaarmeerkoet, Mr. Cacaotoe.