Courgette, paddenstoelen, prei, Westmalle kaas en Westmalle Trappist Dubbel

Type bier: Donker, licht (Trappist Dubbel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 1 kleine courgette
• 100 gram shiitake
• 100 gram oesterzwammen
• 100 gram dunne preiringetjes
• 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 8 eetlepels groentebouillon
• 4 tot 6 eetlepels grof geraspte Westmalle kaas of belegen kaas
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette verwijderen en in blokjes snijden. De harde onderkant van de shiitake en oesterzwammen afsnijden, met keukenpapier schoon vegen en in niet te kleine stukjes snijden. De olie in een wok verhitten en de paddenstoelen en groenten roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de bouillon erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over een ovenschaal verdelen en met de grof geraspte Westmalle kaas of belegen kaas afdekken. Westmalle kaas is een half harde kaas en zacht en mild van smaak. In plaats van deze kaas belegen kaas gebruiken. De ovenschaal in het midden van de oven plaatsen tot de kaas licht gesmolten is en lichtbruin van kleur is geworden. Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel. De aangename lichtzoete smaak van dit bier komt goed tot z’n recht met de aardse smaak van de paddenstoelen in combinatie met de licht gesmolten kaas.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel