Slawrap met gerookte makreel met bleekselderij, radijs, bieslook en Westmalle Trappist Tripel

Type bier: (Zwaar blond bier; trappist)

Ingrediënten voor vier personen:

• 300 gram (licht) gerookte makreelfilet
• 1 bleekselderijstengel
• 6 radijsjes
• 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
• 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
• bladsla of ijsbergsla, gave blaadjes
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

De draadjes van de bleekselderijstengel afsnijden en in piepkleine blokjes snijden. De radijs in piepkleine blokjes of stukjes snijden. In een mengkom de gerookte makreelfilet met een vork fijn maken en de mayonaise, blokjes bleekselderij en radijs en fijngeknipte bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over gave blaadjes botersla of ijsbergsla verdelen en oprollen. Als aperitiefhapje serveren vergezeld van een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel. De fruitige smaak van dit volmondige bier combineert goed met de (licht) gerookte smaak van de makreelfilet, de frisse smaak van de bleekselderij en de pittige smaak van de radijs.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel