Muffins met courgette, gegrilde rode paprika en Westmalle Trappist Dubbel

Type bier: Donker bier (Trappist , Dubbel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
3 dl halfvolle melk
2 tot 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 theelepels bakpoeder
6 eetlepels gegrilde rode paprika
6 eetlepels courgette in reepjes (het witte vruchtvlees zoveel mogelijk verwijderd)
2 theelepels Provençaalse kruidenmelange
4 tot 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
peper uit de molen en zout naar smaak
 
Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op 180 tot 200 graden Celsius. In een mengkom een glad beslag met de staafmixer maken van het bakmeel, de eieren, melk, olie en bakpoeder. De gegrilde rode paprika in blokjes of stukjes snijden. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en in blokjes of kleine stukjes snijden. Deze stukjes en de Provençaalse kruidenmelange door het mengsel roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen. Het beslag over papieren cakevormpjes verdelen en in een vuurvaste muffinvorm plaatsen. De muffins in de voorverwarmde oven plaatsen en in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar bakken. Uit de oven halen, met Parmezaanse kaas bestrooien en op een rooster iets laten afkoelen. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier met een volmondige smaak en een aangenaam licht zoetje, past goed bij de smaak van de courgette, de subtiele licht geroosterde toets van de rode paprika en de licht zilte smaak van de Parmezaanse kaas.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel