Dorade met een saus van tomaat, bleekselderij, sjalot en ReuZ Hot Summer

Type bier: Blond

Ingrediënten voor vier personen:

• 500 gram dorade filets (of filets van zeebaars, heek of harder)
• 200 gram tomaatblokjes, uit blik of pot
• 2 kleine sjalotjes
• 1 bleekselderijstengel
• 2 tot 3 theelepels cajunkruiden
• 2 teentjes ontvelde knoflook, uit de knijper
• 1 mespuntje geraspte citroenschil
• 1 eetlepel bloem
• 5 eetlepels zonnebloemolie
• 1,5 dl groenten- of gevogeltebouillon
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De dorade filets met weinig zout en cajunkruiden bestrooien en kort laten rusten. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De draadjes van de bleekselderijstengel verwijderen en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot, blokjes bleekselderij en tomaat blokjes al roerende kort om en om bakken. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd de geperste knoflook en geraspte citroenschil erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en de saus warm houden. De doradefilets gelijkmatig met bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De filets met de saus serveren, vergezeld van broccoliroosjes en kleine aardappelkroketjes. Een goed gekoeld glas ReuZ Hot Summer erbij drinken. Dit fruitige en verfrissende bier met een aangename droge afdronk past goed bij de gebakken dorade filet met een licht kruidige smaak, in combinatie met de smaak van de saus en de subtiele toets van de citroenschil. ReuZ Hot Summer heeft een bronzen medaille gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2015.

Reuzenbieren bv   Burgemeester Maeijerstraat 22 5066 VL Moergestel

www.reuzenbieren.nl en www.reuzenbieren.com

Bieren in het assortiment van deze brouwerij: ReuZ Blond, ReuZ Dubbel, ReuZ Hot Summer, ReuZ Black IPA, ReuZ Stout, ReuZ Lentebock, ReuZ Dubbelbock, ReuZ Winterbier