Zalmfilet met gegrilde courgette, preiringetjes en Budels Witte Parel

Witte Parel bioType bier: Witbier

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 gram verse zalmfilet
• 2 kleine courgettes
• 1 kleine prei
• 5 eetlepels zonnebloemolie
• 2 eetlepels kleine kappertjes
• 2 eetlepels lente-ui, flinterdun gesneden
• 1 dl groenten- of gevogeltebouillon
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

Het buitenste blad en de onderkant van de prei afsnijden, in dunne ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De courgette met een dunschiller in de lengte in dunne plakken snijden. De plakken in een schaal leggen en weinig zout en 3 eetlepels olie erover verdelen. De plakken iets deppen en vervolgens op een grillpan of op de barbecue in een klem leggen en aan beide kanten kort roosteren. De zalmfilet in plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes roerbakken. De preiringetjes toevoegen en nog even kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en 2 tot 3 minuten goed verwarmen. Af laten koelen en met een vork uit elkaar halen. Op smaak brengen met peper en zout. De stukjes over de plakken courgette verdelen, oprollen en met een prikkertje vast zetten. Met kleine kappertjes en flinterdun gesneden lente-ui garneren. Naar smaak met stokbrood serveren vergezeld van een goed gekoeld glas Budels Witte Parel. Dit verfrissende en fruitige biologische witbier van 5 vol%, combineert goed met de zachte smaak van de zalmfilet, de preiringetjes en de licht geroosterde toets van de courgette.

Budelse Bierbrouwerij | Nieuwstraat 9 | 6021 HP Budel

www.budels.nl

Assortiment van deze brouwerij: Budels Pilsener, Budels Bio Pilsener, Budels Bio Malt 0,0%, Budels Bio Malty 0,0%, Budels Bio Weizen, Budels Bio Parel, Budels Bio Honing, Budels Bio 0,0% Radler, Budels Bio Radler, Budels Oud Bruin, Budels Capucijn, Budels Herfstbock, Budels Kolos, Budels Bio Zware Dobber, Budels Batavier, Budels Lentebock, Budels Goudblond, Budels Bio Blond.

DE BUDELSE BROUWERIJ
De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij, sinds 1870 verankerd in het hart van Budel. Generaties lang worden de Budelse Bieren gebrouwen met aandacht voor kwaliteit en liefde voor het brouwersvak. Traditie en ambacht vormen hierbij nog altijd de basiselementen.

Het paradepaardje van deze Brouwerij is Budels Pilsener. Kwaliteitspilsener met een verfijnde volle smaak. Het assortiment bestaat naast Budels Pilsener uit 18 speciaalbieren, waarvan 10 biologische bieren.

Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater. Het resultaat, karakteristieke bieren met unieke, pure smaken. Een genot voor bijzondere mensen op bijzondere momenten.