Gegrilde zeebaarsfilet met tomaat, komkommer, radijs en Westmalle Trappist Tripel

Type bier: Trappist (zwaar blond van 9 vol%)

Ingrediënten voor vier personen:

• 4 zeebaarsfilets met vel, elk 100 tot 125 gram
• 1 middelgrote niet te rijpe trostomaat, ontveld en ontpit
• 1 halve, kleine komkommer, geschild en onttpit
• 6 radijsjes
• 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
• 2 eetlepels vers citroensap
• 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• peper uit de molen en zout naar smaak
 
Bereidingswijze:
 
De zeebaarsfilets gedurende 30 minuten in een mengsel van 3 eetlepels olie en 1 eetlepel vers citroensap marineren. Af en toe omkeren. De ontvelde en ontpitte niet te rijpe trostomaat en de komkommer in blokjes snijden en samen met plakjes radijs en fijngeknipte bieslook in een mengkom doen. Twee eetlepels olie en 1 eetlepel vers citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De zeebaarsfilets iets deppen en op een grillpan of onder de grill van de oven aan beide kanten roosteren. De vel kant iets langer roosteren. De warme zeebaarsfilets met het mengsel van tomaat, komkommer, radijs en bieslook serveren, vergezeld van repen licht geroosterd Turks brood of ciabatta. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel (keldertemperatuur) erbij serveren.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel