Parelhoenborstfilet met verse zilveruitjes, rozemarijn, honing en Westmalle Trappist Dubbel

Type bier: Trappist (Dubbel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 4 ontvelde parelhoenborstfilets
• 16 verse zilveruitjes (of 8 kleine sjalotjes)
• 1 mespunt verse fijngehakte rozemarijndraadjes
• 1 eetlepel balsamico azijn
• 2 eetlepels bloemenhoning
• 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 2 eetlepels roomboter
• 1 dl gevogelte- of groentenbouillon
• peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:

De ontvelde parelhoenborstfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.De verse zilveruitjes (of kleine sjalotjes) schillen. Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de zilveruitjes of sjalotjes roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en gedurende 10 minuten stoven. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van het stoven het vocht iets inkoken en de balsamico azijn, bloemenhoning, rozemarijndraadjes erdoor roeren en al roerende nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. Een mengsel van 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de parelhoenborstfilets om en om bakken. Na het bakken in aluminiumfolie wikkelen en in een voorverwarmde oven kort laten rusten. De parelhoenborstfilets in plakjes snijden en samen met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Met aardappelkroketjes en beetgaar gekookte broccoliroosjes of dunne sperzieboontjes serveren. Een licht gekoelde Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel