Groenten uit de wok met gember en sojasaus en Duits & Lauret Tevreden MMXXIV (2014)

Type bier: Amber (sterke amber)

Ingrediënten voor vier personen:

• 150 gram shiitake
1 halve komkommer
1 halve kleine rode paprika
1 halve kleine groene paprika
150 gram bladspinazie
4 eetlepels licht zoete sojasaus
2 teentjes knoflook
3 theelepels geraspte verse gember
6 eetlepels fijngesneden lente-ui
1 dl groentenbouillon
3 eetlepels zonnebloemolie
1 klein Spaans pepertje, fijngesneden en zonder zaadlijst (optie)
zout naar smaak

Bereidingswijze:

De bladspinazie afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De knoflook schillen en in stukjes snijden. De harde onderkant van de shiitake afsnijden en in stukjes scheuren of snijden. De zaadlijst uit de komkommer, rode en groene paprika verwijderen en in dunne reepjes snijden. De olie in een wok verhitten en de shiitake, groene en rode paprika roerbakken. Geraspte verse gember toevoegen en verder roerbakken. Vervolgens de uitgelekte bladspinazie en dunne reepjes komkommer toevoegen, goed omscheppen en de stukjes knoflook en licht zoete sojasaus erdoor roeren. De bouillon op het laatste moment erdoor roeren en nog kort verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Op smaak brengen met zout en naar smaak met een fijngesneden Spaans pepertje en fijngesneden lente-ui garneren. Met mihoen of dunne Chinese rijstvermicelli serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Duits & Lauret Tevreden MMXIV (2014) . Deze sterke amber van 7,5 vol% ondersteunt de smaak van de verse gember, sojasaus en lente-ui.

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Extra Blond (lustrumbier), Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Tevreden MMXIV (2014).

Met de aanschaf van Duits & Lauret MMXIV (2014) steunt u Scarwars, een lotgenoten project van de Brandwondenstichting. (www.brandwondenstichting.nl)

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com