Wildzwijn medaillons met chocoladesaus en Malheur 12

Type bier: Zwaar donker

Ingrediënten voor vier personen:

• 4 wild zwijnmedaillons, elk 125 gram
• 3 sjalotjes
• 1 mespunt verkruimelde steranijs
• 2 kleine laurierblaadjes
• 3 dl gevogelte- of wildfond
• 1,5 dl gevogelte- of wildbouillon
• 2 eetlepels roomboter
• 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 40 gram bittere chocolade (80 tot 85% cacao), verkruimeld
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De wildzwijn medaillons met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot al roerende goudgeel bakken. Verkruimelde steranijs, kleine laurierblaadjes en 1,5 dl bouillon toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 tot 25 minuten verwarmen. Het stoofvocht iets inkoken en de laurierblaadjes eruit halen. Het stoofvocht pureren, zeven en terugdoen in de braadpan. Gevogelte- of wildfond toevoegen en op een hoge hittebron al roerende kort verwarmen. Vervolgens de hittebron op de laagste stand zetten en de verkruimelde bittere chocolade erdoor roeren tot een egale saus is ontstaan. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. Een vuurvaste schotel in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) gedurende enkele minuten plaatsen. Een mengsel van 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de wildzwijn medaillons aan elke kant 2 tot 3 minuten bakken tot beide kanten mooi goudbruin van kleur zijn. De wildzwijn medaillons in de voorverwarmde vuurvaste schaal plaatsen, afdekken met aluminiumfolie en 3 tot 5 minuten daarin laten staan. Wildzwijn medaillons en saus over voorverwarmde borden verdelen. Met beetgaar gekookte reepjes groene- of spitskool of beetgaar gekookte spruitjes en puree van aardappel en knolselderij serveren. Een licht gekoeld glas Malheur 12 erbij serveren.

Brouwerij Malheur   Mandekenstraat 179 9255 Buggenhout België www.malheur.be

Assortiment van deze brouwerij: Malheur 6, Malheur 8, malheur 10, Malheur 12, Malheur Bière Brut ‘World Classic’, Malheur Cuvée Royale, Malheur Dark Brut, Novice Blue, Novice Black Triple.

MALHEUR 12 heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de gouden medaille in de wacht gesleept in de categorie ‘Best Dark Beer’ bij de ‘World Beer Awards’.

MULTIBIER in Asten verzorgt de distributie van de Malheur bieren in Nederland. Informatie www.multibier.nl Voor cadeauverpakkingen met Malheur en andere bieren uit het assortiment van Multibier www.multicadeau.nl