Gerookte heilbotfilet met rode biet, bleekselderij, mosterd dressing en Brugge Tripel.

Type bier: Tripel (zwaar, blond bier)

Ingrediënten voor vier personen:

• 250 gram gerookte heilbotfilet of gerookte (Schotse) zalmfilet, in dunne plakjes
• 200 gram gekookte rode biet, in kleine blokjes
• 1 kleine bleekselderij stengel
• 100 gram gekookte aardappel, in kleine blokjes
• 2 theelepels pittige, grove mosterd
• 2 theelepels vers citroensap
• 4 eetlepels zonnebloemolie
• sprietjes verse bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Een dressing maken van de pittige, grove mosterd, citroensap en zonnebloemolie. Met een staafmixer goed roeren. Draadjes van de bleekselderstengel afsnijden en in piepkleine blokjes snijden. Deze blokjes in een mengkom met de blokjes rode biet en blokjes aardappel mengen. De dressing erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Over dessertbordjes verdelen en de dunne plakjes gerookte heilbotfilet erop plaatsen. Met sprietjes verse bieslook garneren. Een licht gekoeld glas Brugge Tripel erbij serveren. Het fruitige en volmondige karakter van dit bier ondersteunt de pittige dressing in combinatie met de gerookte smaak van de heilbotfilet.

PALM Breweries, Steenhuffeldorp 3, 1840 Steenhuffel, België

www.palmbreweries.com

Bieren uit het assortiment van deze brouwerijengroep: o.a. PALM, Dobbel PALM (herfst- en winterseizoen), PALM Royale, PALM Green, Estaminet Premium Pils, Brugge Blond, Brugge Tripel, STEENBRUGGE Blond, STEENBRUGGE Dubbel, STEENBRUGGE Tripel, ROSSO, Cornet, STEENBRUGGE Wit. Rodenbach, Rodenbach Grand Cru, Frank Boon bieren, o.a. Geuze Boon, Oude Geuze Boon, Oude kriek Boon, Kriek Boon, Framboise Boon.