Gegrilde flespompoen, kastanjechampignons, Duits & Lauret kaas, ui- en dadelcompote en Duits & Lauret Dubbelbock

Type bier: Bockbier (dubbelbock)

Ingrediënten voor vier personen:

300 gram flespompoen, bovenste gedeelte
100 gram kastanjechampignons
1 middelgrote ui
4 ontpitte dadels
200 gram Duits & Lauret kaas of pittig belegen kaas, in blokjes
4 eetlepels zonnebloemolie
8 eetlepels Duits & Lauret Dubbelbock
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De dadels in flinterdunne stukjes snijden. In een mengkom doen en in het bier gedurende 1 tot 2 uur wellen. De ui schillen en in blokjes snijden. Na het wellen van de stukjes dadel 2 eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes ui goudgeel bakken. Stukjes dadel en het restant van het bier toevoegen, hittebron verlagen en gedurende 10 minuten stoven. Naar smaak extra bier gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en in de pan laten afkoelen. Het bovenste gedeelte van de flespompoen gebruiken, waarin geen zaadjes zitten. Schillen en in plakken van 0,5 cm snijden. Met een speciaal vormpje rondjes eruit steken. De rondjes zo kort mogelijk beetgaar koken en laten afkoelen. De kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in niet te dunne plakjes snijden. Flespompoen en kastanjechampignons met 2 eetlepels olie bestrijken en op een grillpan aan beide kanten zo kort mogelijk roosteren. Met de dadel- en uiencompote en blokjes Duits & Lauret kaas (of pittig belegen kaas) serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock.

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Extra Blond (lustrumbier), Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Tevreden 2013 (MMXIII).

Duits & Lauret kaas is een rauwmelkse (biologisch-dynamische) kaas, waarbij overjarige Duits & Lauret Stout in de wrongel is verwerkt. Informatie www.lievegoed.nl/hondspol/

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com