Asperges met roerei, bleekselderij, grijze garnalen en Budels Blond 4,7% Bio

 

Type bier: Blond (bio)

Ingrediënten voor vier personen:

• 500 gram geschilde witte asperges
• 4 eetlepels flinterdun gesneden bleekselderij
• 3 middelgrote scharreleieren
• 2 eetlepels roomboter
• 2 eetlepels slagroom of koffie room
• 200 gram grijze garnalen, gekookt
• 1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie
• peper uit de molen en zout naar smaak
Budels Blond 4,7% Bio, begeleidend bier

Bereidingswijze:

De geschilde asperges met 1 eetlepel suiker beetgaar koken en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de scharreleieren met de slagroom of koffie room goed klutsen. De roomboter in een koekenpan verwarmen en de bleekselderij al roerende toevoegen. Hittebron iets verlagen, het eimengsel toevoegen en al roerende lichtjes laten stollen. Op smaak brengen met peper en zout. Met een vork uit elkaar halen. De asperges op borden leggen, toefjes roerei erover verdelen en met grijze garnalen en fijngeknipte bladpeterselie garneren. Een goed gekoeld glas Budels Blond 4,7% erbij serveren. De zachte, frisse smaak van dit blond bier zorgt voor een zachte en subtiele ondersteuning van dit gerecht.

Budelse Brouwerij b.v. Nieuwstraat 9 6021 HP Budel

www.budels.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. Budels Pilsener, Budels Oud Bruin, Budels Lentebock, Budels Malt , Budels Goudblond, Budels Kolos, Budels Zware Dobber, Budels Herfstbock, Budels Pilsener Bio, Budels Honing Bio, Batavier, Witte Parel, Capucijn.

 

Vier nieuwe bio bieren die vanaf mei 2014 verkrijgbaar zijn: Budels Radler Bio, Budels Weizen Bio, Budels Blond 4,7% Bio, Budels Malty 0,0% Dark Bio(alcoholvrij).

Bezoek de Bierparel. Een unieke locatie ingericht in brouwerijstijl voor het ontdekken van het zeer gevarieerde assortiment van de Budelse Brouwerij en de streek rondom Budel. Informatie over bezoek, arrangementen en openingstijden www.debierparel.nl