Asperges met zalm en bieslooksaus en Beyerd Honingblond

Type bier: Blond (met een vleugje Cubaanse honing)

Ingrediënten voor vier personen:

• 500 gram geschilde witte asperges
• 4 (wilde) zalmfilets, elk 100 tot 125 gram
• 1 sjalotje
• 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 5 eetlepels roomboter
• 4 eetlepels gevogelte- of groentenbouillon
• 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak
• Beyerd Honingblond, begeleidend bier

Bereidingswijze:

Het sjalotje schillen en in zeer kleine stukjes snijden. De (wilde) zalmfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De geschilde witte asperges met 1 eetlepel suiker beetgaar koken en laten afkoelen. Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de zalmfilets kort om en om bakken en in aluminiumfolie warm houden. Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. Bouillon toevoegen en al roerende kort verwarmen. De koekenpan van de hittebron afhalen en de fijngeknipte bieslook en roomboter erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en met de asperges en warme zalmfilets serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Beyerd Honingblond.

Huisbrouwerij De Beyerd Boschstraat 26 4811 GH Breda www.beyerd.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Drie Hoefijzers Klassiek, DIRK, Beyerd tripel, Beyerd Hefe Weisse, Beyerd Schwarzbier, Beyerd Herfstbock, Beyerd Winterbier. Jubileumbieren Beyerd Honingblond en Beyerd Eikenbruin.

Proficiat met het 10 jarig bestaan!