Lamskoteletjes met tijm, peultjes, wortel, lente ui en Brand Lentebock

Type bier: Mei- of lentebock

 

Ingrediënten voor vier personen:

• 8 lamskoteletjes
• 200 gram verse peultjes
• 200 gram (winter)wortel
• 2 lente uitjes
• 1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
• 2 theelepels verse tijm
• 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 2 eetlepels vers citroensap
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

De lamskoteletjes gedurende 2 uur marineren in een mengsel van 4 eetlepels olie, citroensap en verse tijm. Af en toe omkeren. Eventuele draadjes van de peultjes verwijderen. Wortel in dunne reepjes snijden. Lente ui in gelijkmatige ringetjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten. Eerst de reepjes wortel roerbakken, daarna de peultjes al roerende toevoegen en vervolgens de ringetjes lente ui. Bouillon toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De verse tijm met keukenpapier van de lamskoteletjes verwijderen en zo kort mogelijk om en om roosteren op een grillpan, op de barbecue of onder de grill van de oven. Zo warm mogelijk serveren met de groenten en het vocht waarin de groenten zijn gewokt. Naar smaak serveren met aardappelkroketjes of couscous. Een goed gekoeld glas Brand Lentebock erbij drinken. Dit fruitige en frisse bier ondersteunt de smaak van de lamskoteletjes en de subtiele smaak van de tijm, in combinatie met de zachte smaak van de groenten.

Brand Bierbrouwerij, Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Zwaar Blond, Brand Oud Bruin.