Zalmfilet met dille, licht geroosterd stokbrood en Palm Sauvin

Type bier: Blond (fijn gehopt)

 

Ingrediënten voor vier personen:

• 300 gram verse zalmfilet
• 4 eetlepels crème fraîche
• 1 eetlepel fijn geknipte verse dille draadjes
• stokbrood
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

De verse zalmfilet niet te fijn in een keukenmachine pureren. In een mengkom doen en crème fraîche en fijn geknipte verse dille draadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen. Het stokbrood in repen snijden en kort om en om roosteren. Zalmfilet uit de koelkast halen en de reepjes stokbrood ermee besmeren. Een goed gekoeld glas PALM Sauvin erbij serveren. Dit fruitige bier zorgt, door het gebruik van de verfrissende hopsoort Nelson Sauvin, voor een verfrissend accent bij dit aperitiefhapje.

PALM Breweries, Steenhuffeldorp 3, 1840 Steenhuffel, België

www.palmbreweries.com

Bieren uit het assortiment van deze brouwerijengroep: o.a. PALM, Dobbel PALM (herfst- en winterseizoen), PALMRoyale, PALM Green, PALM Hop Select, PALM Sauvin, Estaminet Premium Pils, Brugge Blond, Brugge Tripel, STEENBRUGGE Blond, STEENBRUGGE Dubbel, STEENBRUGGE Tripel, STEENBRUGGE Wit. Rodenbach, Rodenbach Grand Cru, Frank Boon bieren, o.a. Geuze Boon, Oude Geuze Boon, Oude kriek Boon, Kriek Boon, Framboise Boon.