Lamsham met blokjes gepofte aardappel, pompoen, doperwten en Brand Lentebock

Type bier: Mei- of lentebockType bier: Mei- of lentebock

 

Ingrediënten voor vier personen:

• 300 gram lamsham, in dunne plakjes
• 3 middelgrote aardappelen, vastkokend
• 200 gram flespompoen
• 150 gram diepvries doperwten
• 1 teentje knoflook, uit de knijper
• 1 mespunt fijngehakte verse rozemarijn draadjes
• 1 dl gevogelte- of groentenbouillon
• 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

De doperwten laten ontdooien. De aardappelen schillen en in kleine blokjes (ongeveer 1 cm) snijden. De flespompoen schillen, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de aardappelblokjes roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, een deksel op de wok zetten en kort poffen. In een schaal warm houden. Een eetlepel olie in de wok verhitten en de pompoenblokjes en ontdooide doperwten roerbakken. Mespunt fijngehakte rozemarijn draadjes en knoflook uit de knijper erdoor roeren. De bouillon toevoegen en kort al roerende verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De gepofte aardappelblokjes en groenten met het bakvocht van de groenten over voorverwarmde borden verdelen en met plakjes lamsham garneren. Een goed gekoeld glas Brand Lentebock erbij serveren. Dit fruitige en frisse bier geeft een subtiel accent aan de smaak van de lamsham, in combinatie met de gepofte aardappelblokjes, de groenten en het vleugje rozemarijn.

Brand Bierbrouwerij Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Zwaar Blond, Brand Oud Bruin.