Garnalenspiesje met kokoscrème en Thaise curry en Triple Arn

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 gram grote rauwe garnalen, schoongemaakt
• 4 eetlepels kokoscrème
• 6 eetlepels groenten- of kippenbouillon
• 2 eetlepels Thaise groene curry, kant en klaar
• 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
• verse munt of verse koriander
• zout naar smaak
• Triple Arn, als begeleidend bier

Bereidingswijze:

De schoongemaakte grote garnalen in een schaal gedurende 30 tot 60 minuten marineren in een mengsel van olie en vers limoen- of citroensap. Af en toe omkeren. In een pannetje de bouillon kort verwarmen. Hittebron op de laagste stand zetten en de kokoscrème en Thaise groene curry erdoor roeren. Naar smaak extra kokoscrème of Thaise groene curry gebruiken. Op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen en goed roeren. Op smaak brengen met zout. Na het marineren de garnalen iets deppen en aan spiesjes rijgen. Onder een hete grill, op een grillpan of op de barbecue aan beide kanten roosteren. Af en toe met de overgebleven marinade lichtjes bestrijken Zo warm mogelijk met de saus serveren. Met verse munt of koriander garneren. Een goed gekoeld glas Triple Arn erbij serveren.

Bierbrouwerij De Arn Strijplaan 168 2285 HW Rijswijk

Facebookpagina Bierbrouwerij De Arn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assortiment van deze brouwerij: Bokkige Arn, Winterse Arn, Triple Arn, Dubbele Arn