Kipspiesjes met gember, pompoenblokjes, knoflook en Brugge Tripel

Ingrediënten voor vier personen:

• 500 gram kipfilet, bio- of scharrel kwaliteit
• 3 theelepels geraspte verse gember
• 2 eetlepels licht zoete sojasaus
• 2 teentjes knoflook, uit de knijper
• 250 gram flespompoen, geschild en in blokjes
• 2 eetlepels vers citroensap
• 6 eetlepels zonnebloemolie
• peper uit de molen en zout naar smaak
• Brugge Tripel, als begeleidend bier

Bereidingswijze:

De blokjes pompoen kort beetgaar koken, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De kipfilet in gelijkmatige blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een schaal een marinade maken van geraspte verse gember, licht zoete sojasaus, knoflook uit de knijper, vers citroensap en olie. Goed roeren, de blokjes kipfilet toevoegen en gedurende 1 tot 2 uur marineren. De blokjes af en toe omkeren. Na het marineren iets deppen en met de uitgelekte pompoenblokjes om en om aan spiesjes rijgen. Op een grillpan of onder de grill van de oven om en om lichtbruin roosteren. Af en toe met de rest van de marinade lichtjes bestrijken. Zo warm mogelijk als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Brugge Tripel. Het fruitige en volmondige karakter van dit bier past goed bij de gemarineerde en licht geroosterde smaak van de kipfilet met de toets van verse gember.

PALM Breweries, Steenhuffeldorp 3, 1840 Steenhuffel, België

www.palmbreweries.com

Bieren uit het assortiment van deze brouwerijengroep: o.a. PALM, Dobbel PALM (herfst- en winterseizoen), PALMRoyale, PALM Green, Estaminet Premium Pils, Brugge Blond, Brugge Tripel, STEENBRUGGE Blond, STEENBRUGGE Dubbel, STEENBRUGGE Tripel, STEENBRUGGE Wit. Rodenbach, Rodenbach Grand Cru, Frank Boon bieren, o.a. Geuze Boon, Oude Geuze Boon, Oude kriek Boon, Kriek Boon, Framboise Boon.