Orange Glory

 

Orange Glory


Ingrediënten voor vier personen:

2 dl (vers) mangosap, koud

1 dl Malibu Coconut

4 dl witbier of Weissbier, koud

4 stukjes of bolletjes verse mango

4 schijfjes sinaasappel


Bereidingswijze:

Koud mangosap en Malibu Coconut in een mengbeker mengen. Over longdrinkglazen of wijnglazen verdelen en met koud witbier of Weissbier opvullen. Met een stukje of bolletje verse mango en een schijfje sinaasappel garneren. Naar smaak een ijsblokje toevoegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pompoencrème met garnalen en blond bier


Ingrediënten voor vier personen:

•300 gram pompoen, liefst flespompoen

•2 sjalotjes

•100 gram grijze garnalen of gekookte, gepelde rivierkreeftstaartjes

•2 eetlepels crème fraîche

•1 theelepel milde kerriepoeder

•2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

•6 eetlepels gevogelte- of groentenbouillon

•6 eetlepels blond bier tussen 6 en 7%

•1 eetlepel fijngehakte bladselderij

•peper uit de molen en zout naar smaak


Bereidingswijze:

Pompoen schillen, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een koekenpan verhitten en de stukjes pompoen en sjalotjes roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, gevogeltebouillon en milde kerriepoeder toevoegen en 20 minuten stoven. Het stoofvocht iets inkoken, vervolgens het bier erdoor roeren en nog 2 tot 3 minuten goed verwarmen. Iets laten afkoelen, met een staafmixer pureren en crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over kleine schaaltjes, cylinderglaasjes of amuselepels verdelen en met grijze garnalen of rivierkreeftstaartjes en fijngehakte bladselderij garneren. En goed gekoeld glas blond bier erbij serveren.




 

 

Tonijnfilet met gegrilde rode paprikasaus en blond bier


Ingrediënten voor vier personen:

•400 gram verse tonijnfilet (of zwaardvisfilet)

•2 eetlepels bloem

•8 eetlepels reepjes gegrilde rode paprika

•2 teentjes knoflook, uit de knijper

•1 eetlepel kleine kappertjes

•1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie

•1 dl gevogelte- of visbouillon

•5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

•8 eetlepels blond bier tussen 6 en 7%

•peper uit de molen en zout naar smaak


Bereidingswijze:

Reepjes gegrilde rode paprika in 2 eetlepels olie om en om verarmen, bouillon erbij doen en op smaak brengen met peper en zout. Vervolgens met een staafmixer pureren en zeven. Warm houden. Verse tonijnfilet (of zwaardvisfilet) in reepjes of plakjes snijden en met zout en bloem bestrooien. Drie eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en de tonijn zo kort mogelijk roerbakken. Vervolgens het bier en knoflook uit de knijper erdoor roeren en goed schudden. Tonijnfilet en warme saus over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie en kappertjes garneren. Een goed gekoeld glas blond bier tussen 6 en 7% erbij serveren.

 

 

 

 

 

Gegrilde kalkoenfilet met wortel- en komkommersliertjes en dressing met witbier


Ingrediënten voor vier personen:

•400 gram kalkoenfilet

•2 worteltjes, geschild

•150 gram komkommer, geschild

•2 eetlepels vers citroen- of limoensap

•6 eetlepels zonnebloemolie

•1 dl witbier of Weissbier

•2 theelepels cajunkruiden of grove rode paprikapoeder

•peper uit de molen en zout naar smaak


Bereidingswijze:

Kalkoenfilet in gelijkmatige blokjes snijden. In een mengkom een marinade maken van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel vers citroen- of limoensap en de blokjes kalkoenfilet gedurende 1 tot 2 uur hierin marineren. Met een trekkertje (zesteur) sliertjes uit de worteltjes en komkommer trekken. In een mengkom doen en met 1 eetlepel citroen- of limoensap besprenkelen. Witbier of Weissbier samen met 4 eetlepels olie in een mengkom doen en met de staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De blokjes kalkoenfilet met keukenpapier deppen en aan spiesjes rijgen. De spiesjes op een hete grillpan leggen, of onder de grill van de oven of op de barbecue en lichtbruin laten worden. Af en toe omkeren. Met een penseel met de rest van de marinade bestrijken en met cajunkruiden of paprikapoeder bestrooien. Met de sliertjes wortel, komkommer en de dressing serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas witbier of Weissbier.