Zeebaarsfilet met wortel, courgette en Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor 4 personen:

• 500 gram zeebaarsfilet (vers of diepvries), of een andere stevige vissoort o.a. claresse, koningsklipvis, tilapia
• 2 sjalotjes
• 350 gram winterwortel
• 1 courgette
• 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 1 dl visbouillon
• 8 eetlepels Westmalle Trappist Tripel, flesje van 33 cl of fles van 75 cl
• 2 eetlepels roomboter
• 4 eetlepels paneermeel, eventueel zelfgemaakt
• 2 eetlepels fijngehakte bladselderij
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Winterwortel of de gewone wortel schrapen, in plakjes van 0,5 cm snijden en in water met een snufje zout niet te gaar koken. In een vergiet laten uitlekken. Courgette in dunne plakjes snijden. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Zeebaarsfilet of andere stevige vissoort in gelijkmatige plakjes snijden. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de plakjes zeebaarsfilet met sjalotjes kort roerbakken. Bouillon en het bier toevoegen en nog 2 minuten goed verwarmen. Fijngehakte bladselderij erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De ovenstand op 180 graden Celsius zetten. De plakjes wortel over de bodem van een ovenschaal verdelen. Zeebaarsfilet en sjalotjes erop rangschikken en enkele lepels van het stoofvocht erover lepelen. Met dunne plakjes courgette afdekken. Gelijkmatig met paneermeel bestrooien en hier en daar een toefje boter plaatsen. In het midden van de oven zetten tot de bovenkant gelijkmatig lichtbruin van kleur is geworden. Zo warm mogelijk serveren. Naar smaak kleine aardappelkroketjes erbij serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel.


Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, België.
www.trappistwestmalle.be
Bieren uit het assortiment van Trappistenbrouwerij Westmalle: Westmalle tripel, Westmalle dubbel.