Varkensschouder met hoisinsaus, gember en Westmalle Trappist Dubbel

Ingrediënten voor 4 personen:

• 500 tot 600 gram ontbeende varkensschouder
• 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 2 eetlepels hoisinsaus
• 2 teentjes knoflook, uit de knijper
• 1 eetlepel fijngeraspte verse gember
• 1,5 dl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl of 75 cl
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De ontbeende varkensschouder in gelijkmatige blokjes snijden. In een mengschaal de olie, hoisinsaus, knoflook uit de knijper, fijngeraspte verse gember en het bier goed mengen. De blokjes gedurende 4 tot 5 uur in dit mengsel marineren. Af en toe omkeren. Hoisinsaus is een licht zoetige, aromatische sojasuas, verkrijgbaar bij Chinese voedingswinkels. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Na het marineren de blokjes iets deppen, aan spiesjes rijgen en over een vuurvaste ovenschaal verdelen. De ovenstand tussen 160 en 180 graden Celsius zetten en de ovenschaal in het midden van de oven plaatsen. Ongeveer 40 minuten bakken, de spiesjes af en toe omkeren en met het restant van de marinade bestrijken. Eventueel op de barbecue grillen. Serveren met wilde rijst of mihoen, gemengd met kort gebakken shiitake of kastanjechampignons. Een gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij drinken.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, België. www.trappistwestmalle.be
Bieren uit het assortiment van Trappistenbrouwerij Westmalle: Westmalle tripel, Westmalle dubbel.