In Kalkoenspiesjes met appel- en mangodressing, milde kerrie en Leffe Blond

 

Ingrediënten voor 4 personen:

• 500 gram kalkoenfilet
• 4 eetlepls olijf- of zonnebloemolie, voor marinade 
• 4 eetlepels zonnebloemolie, voor dressing
• 1 halve zoetzure appel • 1 halve kleine, rijpe mango
• 1 dl Leffe Blond, flesje van 30, 33 of 75 cl
• 1 theelepel milde kerriepoeder
• 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
• 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Kalkoenfilet in gelijkmatige blokjes snijden. In een schaal of mengkom 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie met citroen- of limoensap mengen en de blokjes kalkoenfilet 2 tot 3 uur hierin marineren. Schil en klokhuis van de appel verwijderen en in stukjes snijden. Schil van de mango en de pit verwijderen en in stukjes snijden. Stukjes appel en mango in een sapcentrifuge doen en het sap in een mengbeker opvangen. Eventueel in een keukenmachine pureren en vervolgens zeven. Vier eetlepels zonnebloemolie, het bier en milde kerriepoeder aan het sap toevoegen en met een staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De blokjes kalkoenfilet droog deppen en aan spiesjes rijgen. Op een hete grillpan, onder een hete ovengrill of op de barbecue om en om grillen. Zo warm mogelijk met de dressing  en met stokbrood of reepjes Turks brood serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Leffe Blond.

 

AB/INBEV, Ceresstraat 1, 4811 CA Breda


www.inbev.nl


Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. Hoegaarden witbier, Hoegaarden Grand Cru, Verboden Vrucht, Hertog Jan bieren, Dommelsch bieren, Leffe Dubbel, Leffe Blond, Leffe Tripel, Leffe Radieuse, Hougaerdse Das, Het Elfde Gebod, Oranjeboom bieren, Belle-Vue bieren, Stella Artois, Jupiler, Beck’s , Brahma.

Klik hier voor meer informatie over het Inbev assortiment