Avocado met krab, ei en Juno

 

Type bier: Blond bier

Ingrediënten voor vier personen:

• 250 krabbenvlees, gekookt
• 2 rijpe avocado’s, ontpit, gehalveerd
• 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
• 4 theelepels vers limoen- of citroensap
• 2 hardgekookte eieren; het eigeel verkruimeld
• 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
• licht geroosterde sneden stokbrood, Turks brood of ciabatta
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

In een mengkom het krabbenvlees met de mayonaise en het citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De gehalveerde avocado’s met dit mengsel vullen en met het verkruimelde eigeel en de fijngeknipte bieslook garneren. Een goed gekoeld glas Juno Blonde Ale van 4,5 vol% van brouwerij Walhalla erbij serveren. De subtiele, fruitige aroma’s van dit bier passen goed bij de zachte smaak van de krab, gecombineerd met het verkruimelde eigeel en de frisse smaak van de bieslook.

Walhalla Craft Beer bv Spijkerkade 10 1021 JS Amsterdam
www.walhallacraftbeer.nl
Assortiment van deze brouwerij: Walhalla Juno Blonde Ale, Walhalla Osiris Farmhouse Ale, Walhalla Loki Golden IPA, Wuldor UK Barley Wine en andere (gelegenheids)bieren. Voor het volledige assortiment, zie: websitie.