Ei met ansjovis, olijf, gegrilde rode paprika en Hopwit

 

Type bier: Witbier

Ingrediënten voor vier personen:

• 2 hardgekookte, grote eieren
• 8 reepjes ansjovis, op olijfolie
• 4 eetlepels gegrilde reepjes rode paprika
• 8 ontpitte, groene olijven, gehalveerd
• 1 eetlepels kleine kappertjes
• licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De hardgekookte eieren in plakjes snijden en met reepjes ansjovis, gegrilde rode paprika, groene olijven en kleine kappertjes beleggen. Met licht geroosterd stokbrood of ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Hopwit van 5,5 vol% van brouwerij Witte Anker erbij serveren. Dit verfrissende, fruitige witbier met een verrassende aangename licht droge afdronk past goed bij de zilte smaak van de ansjovis en groene olijven en de licht geroosterde smaak van de rode paprika.

Brouwerij Witte Anker www.witteanker.nl Gevestigd in Breda
De bieren van deze brouwerij worden gebrouwen bij Bierbrouwerij Breda.
Assortiment van deze brouwerij: Witte Anker Blond, Witte Anker Hoppy Lager, Witte Anker Hopwit, Witte Anker saison, Witte Anker Bok, Witte Anker en andere bieren (zie: website)