Auberginepuree met Saison d’ Erpe-Mere

Type bier: Saison

 

Ingrediënten voor 4 personen:

• 1 middelgrote langwerpige aubergine
• 2 sjalotjes
• 2 teentjes knoflook, uit de knijper
• 3 theelepels milde kerriepoeder (of ras el hanout)
• 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 1,5 dl groenten- of gevogeltebouillon
• reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood
• blaadjes verse koriander of verse munt
• peper uit de molen en zout naar smaak


Bereidingswijze:

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De knoflook schillen. De aubergine schillen en in blokjes of stukken snijden. De olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot en aubergine roerbakken. Bouillon toevoegen , de hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan gedurende 15 tot 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de kerriepoeder (of ras el hanout) en geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en met een vork fijn maken. Over schaaltjes verdelen en met blaadjes verse koriander of verse munt garneren. Serveren met reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood. Een goed gekoeld glas Saison d’ Erp-Mere erbij drinken. Dit sterk parelende strogele bier van 6,5 vol% met een hoppig aroma en een fijne bitterheid in de afdronk komt goed tot z’n recht bij de smaak van de milde kerriepoeder en de subtiele toets van de verse blaadjes koriander of verse munt.

Brouwerij De Glazen Toren Glazentorenweg 11 9420 Erpe-Mere (België)
www.glazentoren.be
Assortiment van deze brouwerij: Saison d’Erpe-Mere, Jan de Lichte, Lentebier, Ondineke, Canaster, Cuvée Angelique,.