Gerookte zalm met dille mayonaise, zeekraal, Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 tot 500 gram (licht) gerookte zalmfilet, in plakjes
• 5 eetlepels mayonaise, liefst zelfgemaakt
• 2 eetlepels fijngeknipte verse dille
• 3 theelepels grove mosterd
• 4 eetlepels verse radijs, in dunne plakjes
• 4 eetlepels verse zeekraal, schoongemaakt, voor de garnering
• sneden licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De fijngeknipte verse dille in een mengkom met de mayonaise en grove mosterd mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De plakjes gerookte zalmfilet over bordjes verdelen en met de zeekraal en dunne plakjes radijs garneren. Een licht gekoeld glas of proefglaasje (15 cl) Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit volmondige blonde bier van 9,5 vol% met een fruitig aroma van onder meer banaan, licht kruidige aroma’s en een aangename licht droge afdronk, combineert goed met de licht gerookte smaak van de zalmfilet, de subtiele frisse toets van dille, de pittige smaak van de radijs en het zilte van de zeekraal.

Trappistenbrouwerij Westmalle Antwerpsesteenweg 496 2390 Westmalle België
www.trappistwestmalle
Assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel
Type bier: Blond, zwaar (Tripel)