Ansjovis, ei, rode biet, appel en Hop Twist


Type bier: India Pale Ale (IPA)

Ingrediënten voor vier personen:

  • 8 ansjovis, op olijfolie
  • 3 hard gekookte eieren, in kleine stukjes of kleine blokjes
  • 2 middelgrote gekookte rode bieten, in kleine blokjes
  • 1 kleine zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
  • 6 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

In een mengkom het ei, rode biet, appel en fijngeknipte bieslook met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen om het mengsel iets te laten opstijven. Uit de koekkast halen, over kleine borden verdelen en met de ansjovis garneren. Met licht geroosterd stokbrood of dunne sneden ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Hop Twist erbij serveren. De frisse smaak en het fruitig aroma van deze India Pale Ale van 7 vol% van brouwerij The Musketeers, passen goed bij de frisheid van de ingrediënten in combinatie met de zilte toets van de ansjovis. Bij dit gerechtje smaakt ook een goed gekoelde Cross The Dessert van brouwerij The Musketeers.

Brouwerij The Musketeers Reepstraat 208 9170 Sint-Gilles-Waas België

www.themusketeers.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij:

Troubadour Series, onder meer Blond, Magma, Obscura, Westkust e.a.

Belgian Legends Series: Antigoon, Jack’s Precious IPA

Bucket List Series, onder meer Hop Twist, Cross The Desert, Crowdsurf in A Rubber Dinghy, Ride A Bull e.a.