Rivierkreeftjes met sinaasappel, venkel, witlof en Pale Ale Citra van brouwerij KEES

Type bier: Blond, licht

 

Ingrediënten voor vier personen:
  • 8 kleine, gave witlofblaadjes
  • 6 eetlepels flinterdun gesneden venkelknol
  • 4 eetlepels kleine partjes ontvelde sinaasappel
  • 150 gram gekookte rivierkreeftjes
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 3 eetlepels vers sinaasappelsap
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De olijfolie en het verse sinaasappelsap in een mengkom doen en met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De flinterdun gesneden venkelknol zo kort mogelijk in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De kleine gave witlofblaadjes vullen met de flinterdun gesneden venkelknol, partjes ontvelde sinaasappel en rivierkreeftjes. Druppeltjes van de dressing erover verdelen. Een goed gekoeld glas Pale Ale Citra van brouwerij KEES erbij serveren. Dit frisse bier met een aangename citrus toets van 4,6 vol% komt goed tot z’n recht bij de frisse smaak van de salade en de aangename sinaasappeltoets van de dressing.

Brouwerij KEES Voltaweg 16 4838 PS Middelburg

www.brouwerijkees.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Pale Ale Citra, It’s Blond. Mosaic Hop, Spring Blossom, India Summer en andere bieren. Bijzondere bieren in de serie Barrel Project. Voor het volledige assortimnent, zie de website.