Salade van serrano ham, Parmezaanse kaas, tomaat, ei en Maneblusser

Type bier: Blond (licht)

Ingrediënten voor vier personen:

• 250 gram serrano ham, in dunne plakjes
• 100 gram Parmezaanse kaas, in flinterdunne plakjes
• 2 trostomaten
• 2 eieren, hard gekookt
• 4 tot 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 3 eetlepels vers citroensap
• 2 eetlepels bloemenhoning
• 75 gram gemengde sla, kant en klaar
• brood- of kaasstengels
• sneden stokbrood of ciabatta
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

In een mengkom de olie met het verse citroensap en de bloemenhoning met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De pitjes uit de trostomaten verwijderen en in partjes snijden. De eieren in partjes snijden. Enkele brood- of kaasstengels met dunne plakjes serrano ham omwikkelen. De serrano ham kan worden vervangen door Parma ham of Ganda ham. De gemengde sla op borden rangschikken en de omwikkelde stengels, dunne plakjes serrano ham, flinterdunne plakjes Parmezaanse kaas en de dressing erover verdelen. Met partjes trostomaat en ei garneren. erover verdelen. Met sneden stokbrood of ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Maneblusser. De frisse Maneblusser van 5,8 vol% met en subtiel citrus aroma past goed bij de smaak van de dressing met de frisse smaak van het citroensap, gecombineerd met het lichte zoetje van de bloemenhoning en de licht zilte smaak van de kaas en de serrano ham.

Brouwerij Het Anker   Guido Gezellelaan 49 4800 Mechelen België

www.hetanker.be

Assortiment van deze brouwerij: Gouden Carolus Classic, Gouden Carolus Tripel, Gouden Carolus Ambrio, Gouden Carolus Hopsinjoor, Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (Blauw en Rood), Gouden Carolus Indulgence, Gouden Carolus Christmas, Lucifer, Boscoli, Maneblusser, Maneblusser Lente.

Stokerij De Molenberg, onderdeel van Brouwerij Het Anker, met Gouden Carolus Single Malt.

Bezoek aan de brouwerij en de stokerij. Informatie en reservering: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.