Flensjes met pruimenpuree, walnoten en Zuster Agatha Quadrupel

Type bier: Donker, zwaar (Quadrupel)

Ingrediënten voor vier personen:


• 8 gedroogde, ontpitte pruimen, liefst pruneaux d’Agen
• 50 cl halfvolle melk
• 1 groot ei
• 6 eetlepels tarwebloem
• 4 tot 5 eetlepels verkruimelde walnoten
• 10 tot 15 cl Zuster Agatha Quadrupel, kamertemperatuur
• 2 theelepels fijn geraspte, goed geboende mandarijn- of sinaasappelschil
• roomboter of zonnebloemolie, om te bakken
• poedersuiker


Bereidingswijze:

De ontpitte pruimen in stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen. Na het wellen met het restant van het bier en de fijn geraspte mandarijn- of sinaasappelschil met de staafmixer pureren. De geraspte schil zorgt voor een fris accent. In een mengkom met de (staaf)mixer een glad beslag maken van de tarwebloem, het ei en de halfvolle melk. De boter of zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de flensjes egaal lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De pruimenpuree over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Of de flensjes halveren en in de vorm van een envelopje serveren. Over met poedersuiker bestrooide kleine borden verdelen en met de verkruimelde walnoten garneren. Een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) glas Zuster Agatha Quadrupel erbij serveren. Dit volmondige donkere bier van 10 vol% met een aangenaam zoetje past goed bij de zoetige smaak van de pruimenmoes, de frisse toets van de mandarijn- of sinaasappelschil en de lichte aardse smaak van de verkruimelde walnoten.
Muifelbrouwerij Vikingenweg 5 5349 BT Oss
www.muifelbrouwerij.com

Assortiment van deze brouwerij: Broeder Everardus, Beerskey, Dr. Hop, Black Bastard, Zuster Agatha Quadrupel en andere bieren. Zie website